Nema stavki u košarici
Konjski gel s čilijem

Konjski gel s čilijem

10.62€ ≈1,41 €

Protiv boli na prirodan način

Muče vas reumatske tegobe? Niste jedini! Oko 80 posto stanovništa u razvijenim zemljama u nekom životnom razdoblju pati od bolova u leđima, što križobolju svrstava u jednu od najčešćih nedaća modernog svijeta.
Bolovi sustava za kretanje najčešće pogađaju kosti, zglobove, mišiće, tetive i ligamente, a mogu imati različite uzorke. Najučestaliji oblik upravo je reumatska bol, koja je, uz smanjenje ili oštećenje funkcije sustava za kretanje, glavni simptom reumatske bolesti.
U liječenju reumatske boli glavno mjesto zauzimaju analgetici i antireumatici koji smanjuju bol, ali njihova dugotrajna primjena sa sobom donosi i određene nepovoljne učinke na pojedine organske sustave, primjerice probavni ili srčanožilni sustav.

Tradicija na znanstvenim temeljima
Kapsaicin je aktivni sastojak cayenne paprike, biljke tropskih krajeva bogate vitaminima, karotenoidima, flavonoidima i mineralima. Taj prirodni analgetik od davnina se tradicionalno upotrebljava kao lijek.
Na kapsaicinu je provedeno više od 1300 studija, koje potvrđuju da njegova topička primjena smanjuje bol i poboljšava fleksibilnost, zbog čega ima veliko značenje i u liječenju reumatske boli.

Princip djelovanja – Kad se kapsaicin primjeni na kožu, veže se na vaniloid receptore C-živčanih vlakana odgovornih za provođenje osjeta boli prema mozgu i stimulira ih. Potom oslobađaju medijatore boli i histamin (medijator upale), što dovodi do lokalnog širenja krvnih žila. Zbog posljedično pojačane cirkulacije javlja se osjećaj žarenja, razvija se crvenilo i dolazi do opuštanja mišića i prestanka bolova.

Zašto Naturhof konjski gel s chilliem ( kapsicinom)
U Njemačkoj ova krema ublažava bol na prirodan način više od 50 godina. Njezina aktivna supstancija je kapsaicin, koji učinkovito smanjuje bol i čija dugotrajna primjena nema štetno djelovanje na organizam. Sadrži idealnu dozu kapsaicina za liječenje reumatskih bolesti (0,05 posto na 100 g), ispitanu u mnogim kliničkim studijama u suradnji s ortopedima, ali i eterična ulja, zbog čega ima izrazito ugodan miris i njegujuća svojstva.
Korištenje Naturhof konjskog gela s chillijem može smanjiti potrebu za oralnim analgeticima, čime se izbjegavaju nuspojave u probavnom sustavu.

Područja primjene – gel s chillijem primjenjuje se kod akutnih i kroničnih bolova sustava za kretanje, kao što su reumatski artritis, artroza, giht, cervikobrahijalgija, ishijalgija i ostali problemi s kralježnicom.
Bolovi u mišićima koji nastaju zbog degenerativnih promjena na kralježnici, poput istrošenosti trupa kralješka ili diska među kralješcima, grčevi u mišićima, naročito u ramenima, leđima, nadlaktici i kralježnici, indikacije su za primjenu ovog gela.

Način primjene i djelovanje – Već i kratkotrajna primjena Naturhof konjskog gela s chillijem znatno ublažava bol. Nanosi se do četiri puta dnevno u tankom sloju.
Crvenilo, razvoj topline, pa čak i lagano peckanje koje se pojavljuje nakon primjene, normalna su pojava i znak da gel počinje djelovati. Ako se pokaže da bolovi postupno slabe i krema se dobro podnosi, može se pokušati i s duljim tretmanom i po nekoliko tjedana, pri čemu je učinak bolji.

Za one koji strahuju od rizičnih nuspojava, proizvodi s kapsaicinom idealan su izbor za kontrolu boli i bolju kvalitetu življenja.

Plačajte sigurno